Jednou k nám domů přinesla kamarádka Eva skleničku pečeného čaje.
Po ochutnání nám bylo jasné ( nebo teda aspoň mě, mamka byla mnou přinucena ), že tohle musíme udělat taky.Receptů na pečený čaj je spousta, základ ale bude vždycky podle mě stejný.
Potřebujete kilo ovoce. Může se kombinovat víc druhů, ale prý je lepší kombinovat dva, aby bylo poznat, co tam je. Takže například jsme daly 30 dkg jahod a 70 dkg jablíček. Všechno ovoce se nakrájí na drobné kousky spolu s jedním citronem, hrozinkami, brusinkami, co má kdo rád. Lze přidávat sušené ovoce. Na jednu várku dáme 2 celé skořice a 10 hřebíčků. Celé zasypeme půl kilem krystalového cukru.
Podle druhu ovoce jsme cukru dávaly méně.
Promícháme, dáme na plech a šup s tím do trouby. Pečeme 30-40 minut, v půlce pečení promícháme.
Horké plníme do sklenic a pokud někdo chce, může do každé skleničky přilít rum :)
Jablko a rybíz - rybíz není výrazný, zato má čaj nádhernou červenou barvu |
Jablko a banán - jde to, ale nic moc. Mamka tam prý ten banán cítí, já tedy ne :) |
Vypadá to moc dobře, určitě to i tak dobře chutnalo. Mňam
OdpovědětVymazat